top of page

Vissoep

Voorbereiding

5 minuten

Kooktijd

30 minuten

Aantal pers.

4 pers.

Soort

Voorgerecht

Over het recept

Smaakvolle stevig gevulde vissoep

Ingrediënten

  • 200 gr. diepvrieskabeljauw

  • 1 prei

  • 1 winterpeen

  • 1 pakje basis voor pastasaus met Italiaanse kruiden (AH)

  • 1 liter visbouillon van tablet

  • 1 kruimige aardappel

  • Olijfolie


  • 250 gr. verse kabeljauw

  • 250 gr. zeevruchten (bij de grotere AH's en Jumbo's apart vriesvak)


  • Staafmixer

Bereiding

1

Laat de kabeljauw ontdooien. Snijd ca. 250 gr. winterpeen aan kleine stukjes en snij de prei in halve ringen. Snijd de aardappel in blokjes

2

Doe de olijfolie in een grote soeppan, verwarm en fruit de peen en prei ca. 5 minuten op halfhoog vuur. Voeg daarna de kabeljauw, basis voor pastasaus, aardappel en bouillon toe en laat het geheel 15 minuten zacht koken.

3

Neem de pan van het vuur en pureer de soep tot een gladde soep. Voeg de verse kabeljauw en de zeevruchten toe; laat dit nog 10 minuten zacht koken tot de kabeljauw ook gaar is.

Ontwerp: Jeroen

bottom of page