
Over het recept
Smaakvolle stevig gevulde vissoep

Ingrediënten
200 gr. diepvrieskabeljauw
1 prei
1 winterpeen
1 pakje basis voor pastasaus met Italiaanse kruiden (AH)
1 liter visbouillon van tablet
1 kruimige aardappel
Olijfolie
250 gr. verse kabeljauw
250 gr. zeevruchten (bij de grotere AH's en Jumbo's apart vriesvak)
Staafmixer
Bereiding
1
Laat de kabeljauw ontdooien. Snijd ca. 250 gr. winterpeen aan kleine stukjes en snij de prei in halve ringen. Snijd de aardappel in blokjes
2
Doe de olijfolie in een grote soeppan, verwarm en fruit de peen en prei ca. 5 minuten op halfhoog vuur. Voeg daarna de kabeljauw, basis voor pastasaus, aardappel en bouillon toe en laat het geheel 15 minuten zacht koken.
3
Neem de pan van het vuur en pureer de soep tot een gladde soep. Voeg de verse kabeljauw en de zeevruchten toe; laat dit nog 10 minuten zacht koken tot de kabeljauw ook gaar is.