top of page

Vegetarische citroenspaghetti

Voorbereiding

5 minuten

Kooktijd

12 minuten

Aantal pers.

4 pers.

Soort

Hoofdgerecht

Over het recept

Verrassende smaakvolle vega-spaghetti

Ingrediënten

  • 300 gr. spaghetti

  • 500 gr. kerstomaatjes

  • 8 eetl olijfolie

  • fijngeraspte schil en sap van 2 grote citroenen

  • zeezout en versgemalen zwarte peper

  • 300 gr. spinazie

  • stuk Parmezaanse kaas

Bereiding

1

Giet 500 ml water, de gesneden kerstomaatjes, olijfolie, citroenrasp, citroensap en een flinke snuf zout in een wijde hapjespan. Breng aan de kook.

2

Voeg de spaghetti toe en laat 10 minuten zachtjes koken, zodat het vocht inkookt en de pasta gaart. Proef of de spaghetti al dente is en als het vocht bijna weg is, ontstaat een romige saus om de pasta. Is het nog te nat, zet het vuur dan hoger, zodat het sneller verdampt.

3

Schep de spinazie in porties door de pasta tot hij slinkt. Schep alles op een grote schaal en rasp er veel Parmezaanse kaas over en bestrooi royaal met zwarte peper.

Ontwerp: Jeroen

bottom of page