
Over het recept
Heerlijke variatie op de originele tiramisu (meestal met Amaretto)

Ingrediënten
2 koppen sterke koffie
Waalnootlikeur (Stokerij Lubberhuizen)
Lange vingers (ca 24-28)
500 gr mascarpone (Lidl) (2 bakjes)
3 eieren
6 afgestreken eetlepels fijne suiker
1 zakje vanillesuiker
cacao
Bereiding
1
Splits de eieren. Doe de eidooiers in een kom en het eiwit in een andere kom. Let erop dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
Voeg 6 eetlepels suiker en 1 zakje vanillesuiker toe aan de eidooiers en mix gedurende 5 minuten tot een romige massa.
2
Voeg de mascarpone toe en meng goed. Voeg een scheut Waalnootlikeur toe. Meng met een garde alles goed tot een stevige romige massa.
Klop de eiwitten stijf (was de kloppers goed af tussendoor!) en meng dit door het mascarponemengsel met een houten lepel.
3
Doe twee koppen koffie in een soepbord (even af laten koelen), voeg een flinke scheut Waalnootlikeur aan de koffie toe. Laat lange vingers even weken in het sap en leg twee rijtjes van 6 lange vingers naast elkaar op de bodem van een schaal.
Schep er ongeveer de helft van het mascarponemengsel op. Herhaal nog eens de lange vingers en de rest van het mascarponemengsel.
4
Zet in de ijskast voor een paar uur.
Voor het opdienen zeef je nog een laagje cacao over de Tiramisu.