
Over het recept
Spaghetti bolognese vanuit de studententijd nog

Ingrediënten
2 stengels bleekselderij in kleine schijfjes
halve winterpeen geraspt
1 ui gesnipperd
(evt. half bakje kastanjechampignons)
100 gr. spekjes
300 gr. rundergehakt
50 gr. salami
1 blikje tomatenpuree
gedroogde oregano
250 ml runderbouillon
250 ml rode wijn (niet de duurste)
1 blik tomatenblokjes
wat blaadjes basilicum
zout en peper
Spaghetti
Parmezaanse kaas
Bereiding
1
Snijd alle groenten. Doe in een grote stoofpan olie en boter en laat smelten. Voeg de bleekselderij, wortel en uit toe en fruit 5 minuten.
2
Voeg spekjes toe, laat ze flink verkleuren, voeg vervolgens gehakt toe en maak rul. Voeg evt. daarna de salami in stukjes toe (en evt. de kastanjechampignons). Alles op hoog vuur flink heet laten worden en blijven roeren.
3
Voeg tomatenpuree toe. Bak mee en strooi er vervolgens ruim oregano over. Blijf roeren. Voeg hierna de rode wijn toe en laat de alcohol verdampen.
Voeg vervolgens de bouillon en de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat het geheel nog zo'n 20 minuten pruttelen. Breng op smaak met beetje zout en flink veel zwarte peper uit de molen.
4
Kook de spaghetti al dente. Rasp Parmezaanse kaas voor over de bolognesesaus.