top of page

Salade met Roquefort en walnoten

Voorbereiding

5 minuten

Kooktijd

5 minuten

Aantal pers.

6 pers.

Soort

Bijgerecht

Over het recept

Walnoten en Roquefort zijn een geweldige combinatie

Ingrediënten

  • spekreepjes

  • croutons

  • zak veldsla

  • 1 stronk radicchio of witlof

  • handvol gepelde walnoten

  • bosje bieslook

  • 100 gr Roquefort


Voor de dressing

  • 6 el olijfolie

  • 2 el rode wijnazijn

  • 1 el dijonmosterd

Bereiding

1

Bak de spekjes (zonder boter) uit in een koekenpan; in het achtergebleven vet bak je ook nog kort de croutons. Het vet wordt geabsorbeerd door de croutons.

2

Maak de dressing door de ingrediënten goed te mengen (schud het evt. in een jampotje).

3

Leg de sla op een grote schaal, snipper er de radicchio (of witlof) over en besprenkel alles met de dressing. Strooi er het grootste deel van de walnoten en de kleingeknipte bieslook er overheen en ook de spekjes en croutons. Hussel alles (met je (schone) handen) door elkaar.

4

Kruimel er de Roquefort over, strooi er nog de rest van de walnoten en de bieslook van hoogte overheen.

Ontwerp: Jeroen

bottom of page