
Over het recept
Walnoten en Roquefort zijn een geweldige combinatie

Ingrediënten
spekreepjes
croutons
zak veldsla
1 stronk radicchio of witlof
handvol gepelde walnoten
bosje bieslook
100 gr Roquefort
Voor de dressing
6 el olijfolie
2 el rode wijnazijn
1 el dijonmosterd
Bereiding
1
Bak de spekjes (zonder boter) uit in een koekenpan; in het achtergebleven vet bak je ook nog kort de croutons. Het vet wordt geabsorbeerd door de croutons.
2
Maak de dressing door de ingrediënten goed te mengen (schud het evt. in een jampotje).
3
Leg de sla op een grote schaal, snipper er de radicchio (of witlof) over en besprenkel alles met de dressing. Strooi er het grootste deel van de walnoten en de kleingeknipte bieslook er overheen en ook de spekjes en croutons. Hussel alles (met je (schone) handen) door elkaar.
4
Kruimel er de Roquefort over, strooi er nog de rest van de walnoten en de bieslook van hoogte overheen.