
Over het recept
Smeuïge puree

Ingrediënten
1 kg aardappelen
1 knolselderij van ca. 1 kg
40 gr boter
warme melk
paneermeel of panko
zout
nootmuskaat
Bereiding
1
Schil de aardappelen, boen de knolselderij schoon (of gebruik een kaasschaaf om het buitenste deel eraf te halen) en snij in stevige blokken.
2
Doe de aardappelen en knolselderij in een pan en voeg een laag water toe met wat zout. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
3
Giet de aardappelen af, voeg een glas warme melk toe en een klont boter. Rasp wat nootmuskaat erover. Stamp de puree fijn. Dien op of zet weg voor later gebruik. Als je de puree van tevoren hebt klaargemaakt dan verwarm je 'm in de oven.
(4)
Doe de puree in een ovenschaal, strooi er paneermeel over. Zet de puree ca. 20 minuten in een voorverwarmde over op 180 graden.