
Over het recept
Variatie op de bekende coq au vin; smaakvol(ler)!

Ingrediënten
6 Parelhoenpoten (Ruig, Sligro)
50 gr boter
Olijfolie
200 gr gerookte spekjes
pot zilveruitjes
250 gr kleine witte champignons
blaadjes van 10 takjes tijm
200 ml Riesling
300 ml kippenbouillon
100 ml crème fraîche
Peterselie
Bereiding
1
Spoel de parelhoenfilets af en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper.
2
Smelt boter met een scheut olijfolie in een grote pan en braad de parelhoen kort op middelhoog vuur rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet apart. Bak de spekreepjes bruin in dezelfde pan. Zet ook apart.
3
Bak in het achtergebleven vet de champignons en zilveruitjes goudbruin en zacht.
4
Doe de parelhoen en spekreepjes weer in de pan en voeg tijm, wijn en bouillon toe. en breng aan de kook. Laat zachtjes stoven voor ca. 30 minuten. Neem hierna het gare vlees uit de pan en zet het vuur hoog. Laat de saus ongeveer 10 minuten indikken. Voeg de crème fraîche en peterselie toe. Roer goed door. Doe de filets weer in de pan. Voeg evt. nog wat zout en peper toe naar smaak. Verwarm even goed door.
5
Dien de parelhoen op op een mooie schaal, Schep er wat saus overheen en serveer de overige saus erbij.