
Over het recept
Minestrone is altijd wel anders, omdat je gebruikt wat je nog aan groente hebt. Courgette gebruiken is ook een prima toevoeging.

Ingrediënten
1 ui
2 tenen knoflook
halve winterwortel
200 gr gemengde paddestoelen
15 gr gedroogde paddestoelen (bijv. eekhoorntjesbrood)
olijfolie
750 ml paddestoelenbouillon (blokjes AH of fond AH)
2 blikken tomatenblokjes
100 gr macaroni
100 gr witte bonen (uitgelekt)
100 gr boerenkool
pesto (uit een potje of zelf maken)
Parmezaanse kaas
peper en zout
Bereiding
1
Giet kokend water op de gedroogde paddestoelen en laat 10 minuten weken. Snijd de ui en knoflook fijn en de winterwortel in plakjes. De gemengde paddestoelen maak je schoon en grote exemplaren snij je in stukken.
2
Verhit in een grote soeppan de olie en fruit de ui, knoflook, winterwortel hierin voor 4 minuten. Voeg de gesneden paddestoelen toe en bak nog twee minuten mee. Voeg wat zout en peper toe. Zeef de gedroogde paddestoelen, vang het vocht op en voeg dit toe aan het mengsel. Snijd de gedr. paddestoelen fijn en voeg toe. Voeg hierna de tomatenblokjes en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes borrelen.
3
Voeg dan de macaroni toe en laat nog 10 minuten koken totdat de macaroni gaar is.
4
Spoel de bonen af en voeg deze samen met de boerenkool toe en laat nog 5 minuten meekoken. Proef en breng op smaak met peper en zout.
5
Voor het opdienen voeg je per kom/bord een lepeltje pesto toe en bestrooi met Parmezaanse kaas.