
Over het recept
Het woord saltimbocca komt van het Italiaanse saltare in bocca oftwel spring in de mond, wat suggereert dat dit gerecht zo lekker is dat het letterlijk in je mond springt als je het eet.

Ingrediënten
4 kipfilets dunne plakken (ongeveer 125 gram per stuk)
8 blaadjes verse salie
8 plakken parmaham of prosciutto
1 eetlepel bloem om te bestuiven
60 ml droge witte wijn
160 ml kippenbouillon
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel boter ongezouten
1 eetlepel vers citroensap
peper en zout naar smaak
Bereiding
1
Leg de kipfilets tussen twee stukken plasticfolie. Sla de kipfilets plat met de onderkant van een steelpannetje. Bestrooi ze met zout en peper. Leg er twee salieblaadjes op en wikkel ze in twee plakken Parmaham. Bestuif beide zijden met wat bloem.
2
Verhit olie in een grote koekenpan en bak de filets aan beide zijden snel bruin (ca. 2 minuten per kant). Haal ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
3
Doe in dezelfde pan (met de aanbaksels er nog in) een scheut witte wijn en de kippenbouillon. Smelt de boter bij de saus en roer tot de saus iets dikker wordt. Voeg een scheut citroensap toe. Doe de kip terug in de pan en laat nog twee minuten sudderen.
4
Hak een paar salieblaadjes of peterselie fijn, strooi over de filets en geef een paar schijfjes citroen erbij.