
Over het recept
Gevulde champignons, traditionele antipasta; lekker bij meerdere voorgerechtjes

Ingrediënten
12 grote witten champignons
1 ei
2 ontvelde tomaten in blokjes gesneden
4 eetl Parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
1 eetl verse peterselie (platte), fijngehakt
1 witte boterham
1 eetl broodkruim (panko)
peper en zout
olijfolie
Bereiding
1
Verwarm de over voor op 200 gr
2
Maak de champignons schoon, verwijder de stelen en snijd de helft van de stelen klein. Klop het ei. voor bij het ei de stukje champignon, de gesneden tomaten, Parmezaanse kaas, knoflook, peterselie, boterham aan stukjes gescheurd, peper en zout en een scheut olijfolie. Meng alles goed door elkaar tot een papperig geheel.
3
Vul de champignonhoedjes met het mengsel. Vet een bakplaat in met wat olie en leg de champignons er naast elkaar op. Strooi het droge broodkruim erover en een paar druppels olijfolie op elke champignon.
4
Bak ze tot ze bovenop goudbruin zijn (15 min).