top of page

Dessert met chocolades

Voorbereiding

15 minuten

Kooktijd

25 minuten

Aantal pers.

10 pers.

Soort

Dessert

Over het recept

Dessert als nekschot

Ingrediënten

Naast vijgen, bramen, explosiesuiker (choco), cantuccini, nougat, chocoladeijs:


Brownies met kersen en hazelnoten

  • 250 gr. roomboter

  • 200 gr.. pure chocolade

  • 1 pot kersen zonder pit

  • zakje hazelnoten

  • 80 gr. cacaopoeder

  • 65 gr. bloem

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 350 gr. suiker

  • 4 grote eieren

Bereiding

1

Verwarm de over voor op 180 graden. Bekleed een rechthoekig bakblik (van ca. 30 x 20) met bakpapier. Smelt de boter en de chocolade in een grote kom boven een pan kokend water en roer tot boter en chocolade gesmolten zijn (au bain marie).

2

Hak de hazelnoten fijn en laat de kersen uitlekken. Roer de kersen en nootjes door het chocomengsel.

3

Meng in een andere kom de cacao, bloem, bakpoeder en suiker en roer ook die door het mengsel van chocola, kersen en nootjes. Meng goed.

4

Klop de eieren los en meng ze door het beslag. Schenk het browniemengsel in de bakvorm en zet het ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven. Het gebak moet beslist niet te gaar worden. Aan de buitenkant moeten de brownies droog en veerkrachtig zijn, maar van binnen nog kleverig.

Laat het gebak afkoelen, leg het op een snijplank en snij het in vierkante brokken.

Ontwerp: Jeroen

bottom of page