top of page

Citroenen gevuld met Italië

Voorbereiding

5 minuten

Kooktijd

10 minuten

Aantal pers.

4 pers.

Soort

Voorgerecht

Over het recept

Smaakmaker vooraf, best feestelijk

Ingrediënten

  • 2 citroenen

  • 1 a 2 bollen buffelmozzarella

  • 2 ansjovisfilets

  • 2 kerstomaatjes

  • 4 blaadjes basilicum

  • Chilipeper

  • zout en peper

Bereiding

1

Verwarm de over voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de citroenen, gooi ze weg en snijd de citroenen dwars doormidden zodat er twee wieltjes ontstaan. Je houdt dan 4 schijven van ca. 2,5 cm dikte over.

2

Schep het vruchtvlees eruit. Je houdt vier holle cirkels over. Leg ze op vetvrij bakpapier in een ovenschaal en vul ze met een schijf mozzarella (van ca. 1 cm dikte). Leg daarop het halve kerstomaatje, een blaadje basilicum en een halve ansjovisfilet. Beetje zout, beetje peper, beetje chilipeper erop. Dek af met weer een laagje mozzarella.

3

Bak de wieltjes ong. 10-15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn en pruttelen. Gebakken crostini erbij en uitlepelen.

Ontwerp: Jeroen

bottom of page