
Over het recept
Smaakmaker vooraf, best feestelijk

Ingrediënten
2 citroenen
1 a 2 bollen buffelmozzarella
2 ansjovisfilets
2 kerstomaatjes
4 blaadjes basilicum
Chilipeper
zout en peper
Bereiding
1
Verwarm de over voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de citroenen, gooi ze weg en snijd de citroenen dwars doormidden zodat er twee wieltjes ontstaan. Je houdt dan 4 schijven van ca. 2,5 cm dikte over.
2
Schep het vruchtvlees eruit. Je houdt vier holle cirkels over. Leg ze op vetvrij bakpapier in een ovenschaal en vul ze met een schijf mozzarella (van ca. 1 cm dikte). Leg daarop het halve kerstomaatje, een blaadje basilicum en een halve ansjovisfilet. Beetje zout, beetje peper, beetje chilipeper erop. Dek af met weer een laagje mozzarella.
3
Bak de wieltjes ong. 10-15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn en pruttelen. Gebakken crostini erbij en uitlepelen.