top of page

Bospaddestoelensoep

Voorbereiding

10 minuten

Kooktijd

20 minuten

Aantal pers.

4-6 pers.

Soort

Voorgerecht

Over het recept

Voor herfstige tijden een heerlijke krachtige, romige soep

Ingrediënten

  • 600 gr diverse paddestoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake)

  • 1 sjalotje

  • 1 teentje knoflook

  • 250 ml melk

  • 250 ml kookroom

  • 1/2 liter groentebouillon, gemaakt met 2 bouillonblokjes

  • gehakte krulpeterselie

  • zwarte peper uit de molen

  • olie

  • roomboter

Bereiding

1

Snijd het sjalotje en de knoflook fijn. Snijd 400 gr paddestoelen in kleine stukjes. Snijd de overige paddestoelen in schijfjes. Deze gebruik je om toe te voegen na het pureren.

2

Fruit de ui en de knoflook zachtjes in wat olie in een soeppan. Voeg de fijngesneden paddestoelen erbij en laat 5 minuten meebakken.

3

Voeg de sterke bouillon, melk en kookroom toe. Breng aan de kook en laat het vervolgens 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer.

4

Bak intussen de overige paddestoelen in olie met wat roomboter. Het vocht moet er uit zijn.

Voeg de gebakken paddestoelen toe aan de soep. Breng op smaak met peper en strooi er wat fijngehakte peterselie over.

Ontwerp: Jeroen

bottom of page