
Over het recept
Voor herfstige tijden een heerlijke krachtige, romige soep

Ingrediënten
600 gr diverse paddestoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake)
1 sjalotje
1 teentje knoflook
250 ml melk
250 ml kookroom
1/2 liter groentebouillon, gemaakt met 2 bouillonblokjes
gehakte krulpeterselie
zwarte peper uit de molen
olie
roomboter
Bereiding
1
Snijd het sjalotje en de knoflook fijn. Snijd 400 gr paddestoelen in kleine stukjes. Snijd de overige paddestoelen in schijfjes. Deze gebruik je om toe te voegen na het pureren.
2
Fruit de ui en de knoflook zachtjes in wat olie in een soeppan. Voeg de fijngesneden paddestoelen erbij en laat 5 minuten meebakken.
3
Voeg de sterke bouillon, melk en kookroom toe. Breng aan de kook en laat het vervolgens 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer.
4
Bak intussen de overige paddestoelen in olie met wat roomboter. Het vocht moet er uit zijn.
Voeg de gebakken paddestoelen toe aan de soep. Breng op smaak met peper en strooi er wat fijngehakte peterselie over.